Розробка Мобільних Додатків Під Android І Ios: Створення Кросплатформенних Мобільних Додатків Компанія Brander

0
70

Досвідчені програмісти радять почати своє навчання з комп’ютерних наук (computer science) або з програмної інженерії (software engineering), структури даних класичних алгоритмів, хеш-таблиць і так далі. Потрібно усвідомити базові поняття які використовуються в програмуванні та не залежать від мови програмування або пристрою. Буде не зайвим знати основи C ++, хоча багато хто вважає його вже застарілим. Почасти це так, але це основи основ без яких не виникли б Java і PHP. Також, корисним буде дізнатися про захист даних, шифрування, мережеві протоколи і про ядро ​​unix.

нативний додаток

Поради у цій статті будуть корисними для тих людей, які вже займаються мобільним тестуванням і для тестувальників початківців. Мобільні технології та смарт-пристрої зараз знаходяться на піку популярності і визначатимуть майбутні тенденції та змінюватимуть світ. Можливо, ви розбираєтесь в мобільних технологіях навіть краще, ніж автори цієї статті. Команда може опублікувати продукт в App Store і Play Market з нашого аккаунта або дати практичні рекомендації клієнту для персонального розміщення. Кожен напрямок має свої особливості і потребує розробки певного набору функцій, які формують собівартість.

Пiдписатись На Оновлення

Розробка мобільних додатків є однією з найбільш динамічних і швидко зростаючих галузей ІТ. З кожним роком кількість користувачів смартфонів збільшується, і, відповідно, зростає попит на мобільні застосунки. Мобільне тестування на початку здається дуже простим, але, заглиблюючись у нього, ви розумієте, що нелегко забезпечити, щоб всі розроблені додатки, працювали безперебійно на тисячах пристроїв у всьому світі. У мобільному світі ефективність вашого додатка впливає на те, чи він отримає визнання у всьому світі.

нативний додаток

Ми любимо цікаві та складні веб-проекти, які допомагають бізнесу розвиватися. Щоб цього не допустити, ми закріплюємо в договорі гарантійний період в 6 місяців. В основному ви бачите програми, які підтримуються лише в останніх версіях ОС. Однак обов’язком тестувальників є переконатись, що жодний сценарій не залишився поза увагою.

Як Має Виглядати Технічне Завдання?

Цей фрейм використовується компанією Alibaba та багатьма іншими відомими брендами. Залежно від складності функціоналу всі додатки можна умовно поділити на три категорії. Розробка через фокус на бізнес-цілях, дозволяє створити синергію всередині команди та як наслідок – відмінний результат.

нативний додаток

JIRA використовується для написання критеріїв прийняття; ведення тестових кейсів та логування/ повторної перевірки дефектів. Як тільки ітерація закінчується, розробники проводять мітинг щодо планування ітерації. Команда, власник продукту, бізнес-аналітик та команда з контролю якості обговорюють, що пройшло добре, а що потрібно вдосконалити. Обсяг тестування залежить від ряду вимог, які потрібно перевірити, або від масштабу внесених змін до програми.

— Пошук основної ідеї програми, його концепції (розробка чогось унікального або удосконалення вже існуючого). На цьому етапі також проводиться аналіз ринку і вже існуючих продуктів, проводяться інтерв’ю зі стейкхолдерами / інвесторами, і person research. На противагу нативним, гібридні додатки універсальні, вони створюються одразу для багатьох платформ. Вищезазначений випадок стосується ситуації, коли один користувач відправляє запит на сервер. Потрібно переконатись, що навіть коли це роблять one thousand користувачів, сервер повинен своєчасно повертати відповідь, оскільки головною метою є зручність використання для кінцевих користувачів. Зберігання даних також є настільки ж важливим, як і будь-які налаштування, збережені користувачем у попередній версії, всі вони повинні зберігатися під час оновлення програми.

Нативні додатки працюють швидко і стабільно, оскільки вони оптимізовані під свою ОС і використовують нативні мови програмування. Гібридні додатки працюють повільніше та менш стабільно, оскільки вони виконуються в нативному контейнері, який емулює веб-браузер. Одна з основних відмінностей між нативними та гібридними додатками — це мова програмування, яку вони використовують. Нативні додатки використовують, відповідно, нативні мови програмування, такі як Swift для iOS або Java для Android. Гібридні додатки використовують загальні веб-технології, такі як HTML, CSS та JavaScript.

Моделювання Ux – Досвіду Користувача

Нативні додатки для iOS найчастіше пишуть на Swift або Objective-C. В багатьох випадках саме гібридні додатки є оптимальним рішенням, особливо за умови обмеженого бюджету та бажання якнайшвидше отримати й запустити в роботу продукт. Однак коли вже ми робимо порівняння гібридних та нативних додатків, про недоліки також варто сказати. До прикладу, вибір гібридного додатку для проєкту, який потребує складних анімацій та графіки, швидше за все спричинить проблеми з продуктивністю та швидкодією на деяких пристроях.

нативний додаток

Якщо ще пару століть назад в різних частинах світу людей масово охоплювала Золота лихоманка, то зараз з упевненістю можна сказати, що сучасний світ цілком і повністю поглинений мобільною лихоманкою. Чи знайдеться у вашому оточенні хоча б одна людина, яка не користується смартфоном? Продажі смартфонів зростають з блискавичною швидкістю, а компанії-виробники вкладають величезні суми в мобільні Інтерфейс додатків технології, їх розвиток і популяризацію на ринку. Мобільна розробка – дуже стрімко зростаюча область програмування, адже кількість мобільних пристроїв значно перевищує кількість персональних комп’ютерів, і ця тенденція буде тільки зростати. Остання, але не менш важлива відмінність між нативними та гібридними додатками — це продуктивність та стабільність, які вони забезпечують.

Додаток, написаний для певної платформи, завжди буде показувати кращий результат у змаганні на швидкість. Головна відмінність кросплатформної програми від нативної — можливість створювати проект одночасно на декількох платформах. Кросплатформенні додатки охоплюють користувачів андроїд і айос, а це більше ніж 85% https://wizardsdev.com/ українців. Як мінімум 70% власників смарт-пристроїв роблять покупку в мобільному додатку протягом години. Інфографіка, іконки, анімація, логотипи промальовуються в стиль продукту. Кросплатформений додаток актуальний для перевірки гіпотез, проектів з простим функціоналом, невеликих стартапів з невисоким бюджетом.

Для різних платформ підходять різні мови, тому спочатку потрібно визначитися з цікавою для вас платформою, а далі – з мовою. Це хороше рішення для бізнесу, адже PWA допомагають збільшити конверсію, відвідування сторінки, тривалість сесії, при цьому не потрібно вкладати значну суму, як в розробку повноцінного мобільного додатку. Це веб-додаток, який є веб-сторінкою, але поводиться і виглядає як мобільний додаток. Тобто, користувач отримує доступ до інформації та можливостей без скачування додатку.

Наші Переваги

Вартість розробки мобільного додатку на android і ios залежить від складності проекту. Також на підсумкову вартість впливає специфіка теми, кількість екранів, очікуваний функціонал. Щоб отримати попередню оцінку, потрібно чітке ТЗ із зазначенням всіх вимог. Останнім, але не менш важливим критерієм є дизайн та інтерфейс, які ви хочете надати користувачам.

Для команди тестувальників є важливим перевіряти відповідь програми та, що важливіше, як вона працює, коли велика кількість користувачів використовує її одночасно. Тестування не повинно обмежуватися лише вивченням мобільного додатку та логуванням помилок. Ми, як QA, повинні знати про всі запити, які потрапляють на наш сервер, і відповіді, які ми отримуємо від нього. Деякі тестувальники просто зосереджуються на тому, що можуть перевірити візуально, а решта захоплені усім тим, що працює за лаштунками будь-якого мобільного додатка.

Гібридні додатки мають менше можливостей доступу до функцій та ресурсів пристрою, ніж нативні додатки, оскільки вони використовують веб-технології, які не підтримують всі можливості ОС та компонентів пристрою. Гібридні додатки також можуть використовувати спеціальні плагіни, які дозволяють їм використовувати деякі функції пристрою, але це може призвести до проблем зі сумісністю та безпекою. Нативні додатки вимагають регулярних оновлень, щоб підтримувати свою функціональність та сумісність з новими версіями ОС та пристроїв. Оновлення нативних додатків залежать від схвалення магазинами додатків, а також від вибору користувачів, які можуть відмовитися від оновлення. Нативні додатки також потребують більше зусиль для підтримки та виправлення помилок, оскільки вони мають багато версій та варіантів. Крім того, якщо ми візьмемо смарт-годинник, то це екранчик 2х2 см, або взагалі круглий екран.

  • Крім того, вся нова документація з’являється в інтернеті англійською мовою і її просто фізично не встигають переводити на російську або українську.
  • Будь-який кінцевий користувач, знайомий з індустрією програмного забезпечення, не буде завантажувати програму, для якої запитується забагато дозволів.
  • Перш ніж перейти до наступного етапу, обов’язково потрібно детально описати бізнес-вимоги продукту (бізнес мети, ЦА, конкурентність, вимоги бренду, показники успіху).
  • Перш ніж вирішити, який тип додатку вибрати, ви повинні знати, хто буде користуватися вашим застосунком, які платформи використовують потенційні користувачі, які їхні потреби та очікування.
  • Водночас, порівнюючи нативні додатки та гібридні альтернативи, не можна ігнорувати й недоліки перших.

Однак не всі фішки будуть доступні, деякі з них запровадити не вдасться. Якщо продукт створюється виключно оригінальною мовою програмування, то він вважається нативним. Такі програми не зможуть працювати на iOS, але надаватимуть масу приємних бонусів користувачам Android. Воно і зрозуміло, адже нікому не хочеться витрачати більше грошей, часу та нервів на створення окремих програм для iOS та Android. Кросплатформа надає єдину базу коду, можливість легко редагувати та правити. Докладніше розберемося, звідки у кросплатформи така позитивна репутація.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.